Музеят се включи в инициатива за трансгранична платформа за културно наследство

Екип на Регионален исторически музей – Видин, воден от директора Христина Кирилова и с участието на Богдан Александров, Екатерина Дюлгерова и Никол Благоева, обсъдиха с колеги от Сърбия възможности за бъдещо сътрудничество. Срещата се проведе на 10 ноември в Зайчар и в нея участваха представители на петте музея с най-голям брой посетители в областите Бор, Зайчар и Видин: Лепенски вир, Музей Краина, Национален музей Зайчар, Регионален исторически музей Видин и Исторически музей Белоградчик, както и Община Видин и няколко организации и институции, занимаващи се с културното наследство и трансграничното сътрудничество.

Участниците в срещата подписаха инициатива за създаване на Трансгранична платформа за културно наследство с акцент върху новата концепция за създаване и развитие на културни и творчески продукти и инициативи.

На срещата бяха продължени договорките за потенциални съвместни проекти, с които да се кандидатства по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG IPA Сърбия – България.